У Хмельницькому екс-головбуха КП судитимуть за розкрадання 1,6 мільйона гривень

Як встановили співробітники Управління захисту економіки в Хмельницькій області, будучи головним бухгалтером комунального підприємства Хмельницької міської ради, з метою власного збагачення упродовж майже двох років він вносив у банківські платіжні системи підприємства завідомо неправдиві відомості про зарахування коштів на власний картковий рахунок. Таким чином чоловік систематично підвищував собі заробітну плату.

У результаті вказаних протиправних дій комунальному підприємству завдано збитків на суму понад 1,6 млн. грн.

У межах кримінального провадження оперативниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області, слідчими поліції за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури зібрано матеріали щодо злочинних дій правопорушника, що стало підставою для оголошення йому підозри. Чоловікові судом було обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування кримінального провадження завершено та обвинувальний акт скеровано на розгляд до Хмельницького міськрайонного суду.

Вже колишньому головному бухгалтеру комунального підприємства Хмельницької міської ради інкримінують вчинення злочинів, передбачених частинами 3 та 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена частиною 5 статті 191 КК України – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Сектор комунікації за інформацією УЗЕ в Хмельницькій області

You may also like...