У Києві дільничні офіцери поліції застерігають пенсіонерів від шахрайських схем

Такі зустрічі правоохоронці проводять у рамках реалізації проекту «Безпечний Голосіїв» спільно з представниками громадської організації «DreamKyiv».

У кожній адміністративній зоні обслуговування дільничні офіцери поліції розповідають пенсіонерів про найбільш розповсюджені види шахрайств, які використовують злочинці.

На изображении может находиться: 4 человека, люди сидят и в помещении

На одній із таких зустрічей старший дільничний офіцер Голосіївського управління поліції Віталій Рев’якін звернув увагу присутніх на основи безпечного спілкування з незнайомцями, які звертаються з пропозицією чи проханням:

На изображении может находиться: 1 человек, сидит и в помещении

«Найчастіше зловмисники намагаються потрапити до вас у житло, представившись співробітниками соціальних або благодійних організацій. Тому, перш за все, треба ознайомитися з посвідченням особи та метою візиту. Якщо виникають сумніви, телефонуйте в установу, яку представляє такий візитер, та перевірте, чи дійсно він там працює».

Крім цього, поліцейські розповіли пенсіонерам про афери в мережі Інтернет, телефонні дзвінки та смс-повідомлення, котрі надсилають зловмисники, щоби ошукати громадян. Правоохоронці дали кілька порад, як вберегтися від таких пройдисвітів, та закликали відразу повідомляти про подібні випадки по телефону 102 для негайного реагування.

«Не звертайте увагу на сумнівні акції та лотереї. Завжди перевіряйте інформацію, яка стосується коштів, виграшів, безкоштовної участі в якихось конкурсах, перш ніж приставати на пропозиції незнайомців», – порадив старший дільничний офіцер поліції Олександр Ковтун.

Всього планується провести ще одинадцять таких зустрічей, тобто у кожній адміністративній зоні Голосіївського району столиці.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...