У Києві на хабарі у ₴190 000 затримали заступника директора державного підприємства

Жінка вимагала від заявника 190000 гривень за пришвидшення виконання призначеного слідчим столичної поліції експертного дослідження.

Фігурантці загрожує до десяти років позбавлення волі.

Після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 150000 гривень працівники слідчого управлінням ГУНП у м. Києві за процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва та оперативного супроводження управління захисту економіки в місті Києві затримали заступника директора державного підприємства за скоєння корупційного кримінального правопорушення. Ці гроші жінка отримала від заявника за пришвидшення призначеного слідчим у кримінальному провадженні експертного дослідження та отримання позитивних висновків дослідження якості виконаних будівельних робіт.

У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України правопорушницю затримано. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (Отримання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. За вчинене фігурантці загрожує до десяти років позбавлення волі.

На даний час вирішується питання щодо обрання затриманій запобіжного заходу та відсторонення від посади. Проводяться заходи щодо перевірки та збору доказів причетності інших посадовців до розробленої та діючої на державному підприємстві схеми вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Слідче управління поліції Києва

You may also like...