У Києві одному із заступників керівника КО «Київзеленбуд» повідомлено про підозру

Посадовця та ще ряд осіб підозрюють у привласненні понад одного мільйона гривень бюджетних коштів, виділених на облаштування району.

Оперативники Управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції, слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 зібрали матеріали, які підтверджують причетність групи посадових та службових осіб до привласнення бюджетних коштів. Кошти виділялися на заміну огорожі навколо зеленої зони на одній з вулиць в Шевченківському районі.

Під час слідства правоохоронці встановили, що до злочинної діяльності причетні один із заступників керівника КО «Київзеленбуд», спеціаліст відділу технічного нагляду комунального підприємства та директор підконтрольного товариства.

З метою проведення робіт по заміні огорожі було проведено конкурсні торги. Переможцем визнано підконтрольне підприємство, яке, в свою чергу, залучило субпідрядника для виготовлення та встановлення нової огорожі.

В подальшому на підставі актів виконаних робіт підприємство отримало на рахунки 1,1 мільйона гривень. Однак, незважаючи на те, що у документах зазначалися відомості про проведення робіт в повному обсязі, фактично вони не були зроблені. Крім того, субпідрядник не отримав оплати і за виготовлення огорожі.

Отримані внаслідок протиправних дій кошти, були виведені на рахунки товариства з ознаками фіктивності та привласнені учасниками злочинної схеми. Наразі усім фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

Так, одному із заступників гендиректора КО «Київзеленбуд» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Всередині квітня за вчинення аналогічних злочинів було повідомлено про підозру спеціалісту відділу технічного нагляду комунального підприємства та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час. У березні, за ч. 5 ст. 191 КК України підозру було повідомлено директорові підконтрольного товариства. Йому також обрали запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Після проходження лікування одним із підозрюваних, буде вирішуватися питання про обрання відносно нього запобіжного заходу.

Наталія Калиновська,
Департамент захисту економіки
Національної поліції України

You may also like...