У Києві оголошено вирок псевдомінеру школи

Чоловіка, котрий повідомив про замінування навчального закладу, засуджено до двох років позбавлення волі з однорічним іспитовим терміном.

Подія трапилася у травні цього року у Голосіївському районі столиці. Чоловік зателефонував на 102 та повідомив, що в одній зі шкіл району закладена вибухівка. Правоохоронці миттєво відреагували: на місце виїхали експерти-вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками, слідчо-оперативна група, криміналісти, патрульні, рятувальники та лікарі.

Нет описания фото.

Ретельно обстеживши об’єкт, експерти жодних вибухових пристроїв чи речовин не знайшли. Слідчі Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за скоєння правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Завдяки проведеним заходам поліцейські встановили особу псевдомінера, повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, а після завершення розслідування скерували обвинувальний акт до Голосіївського районного суду.

Під час засідання обвинувачений свою провину визнав. Враховуючи зібрані поліцейськими докази, суд призначив зловмиснику покарання у вигляді двох років ув’язнення з однорічним іспитовим терміном. Під час випробувального періоду чоловік зобов’язаний з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...