У Києві оперуповноваженого затримали під час отримання 1000 доларів за повернення конфіскованого мотоцикла

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, затримали оперативного співробітника Солом’янського Управління поліції ГУ Нацполіції в місті Києві.

За попередньою інформацією, оперативний співробітник вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США за повернення майна, а саме мотоциклу «Suzuki-R1000», який раніше вилучили працівники поліції.

Під час отримання неправомірної вигоди правоохоронця затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура міста Києва. Оперативний супровід забезпечує Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди).

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

ДБР

You may also like...