У Києві поліція затримала шахраїв, що ошукали жінку, син якої нібито «скоїв ДТП» 

Для лікування постраждалого аферисти запропонували потерпілій терміново знайти значну суму грошей. У результаті киянка віддала правопорушникам 113 тисяч гривень та 1300 доларів США. Зловмисників після вчинення злочину оперативно затримали працівники карного розшуку столичного главку з колегами з Оболонського управління поліції.

На стаціонарний телефон у квартиру на проспекті Оболонському подзвонив невідомий, який розповів власниці, що начебто її син потрапив у ДТП, тож потрібні гроші. Невдовзі на порозі її оселі з’явився “кур’єр”, якому вона віддала усі заощадження – понад 100 тисяч гривень та 1300 доларів США.

На вулиці в автомобілі шахрая чекав його спільник. Коли зловмисник вийшов від потерпілої з грошима, він сів у машину – та вони поїхали у напрямку вулиці Мілютенка.

“Жінка повідомила в поліцію про те, що трапилося, тож правоохоронці швидко зреагували та невдовзі заблокували рух транспортного засобу втікачів і затримали їх. Під час огляду салону машини поліцейські вилучили понад 170 тисяч гривень, майже 1500 доларів США та мобільні телефони, які вони використовували під час скоєння злочинів”, – розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Підозрюваними виявилися уродженці Запорізької області – 1973 та 1990 років народження. Молодший із них вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Встановлено також, що аферисти причетні до ще двох аналогічних правопорушень, котрі вони вчинили у столиці, ошукавши громадян. Кожного разу до Києва зловмисники приїжджали лише на кілька днів, винаймали квартиру, а після злочинів поверталися додому.

У столичній квартирі, де востаннє оселилися “гастролери”, правоохоронці провели обшуки, звідки вилучили 53 тисячі гривень, 500 євро та 600 доларів США, а також золоті вироби.

Фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

“Поліцейські також встановили, що телефонні дзвінки потерпілим надходили з виправних установ, розташованих на території Запорізької області. Тож наразі правоохоронці встановлюють інших активних учасників злочинної групи, які діяли спільно із підозрюваними”, – наголосив очільник столичної поліції.

Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Найближчим часом суд визначить для фігурантів міру запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...