У Києві посадовцю гіпермаркету та його спільнику повідомлено про підозру у привласненні ₴7 мільйонів виручки

Головному фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а його подільника суд відпустив під особисте зобов’язання. За вчинене передбачено до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років.

До працівників столичної поліції звернулось керівництво гіпермаркету із заявою про те, що під час інвентаризації товару та коштів на рахунку закладу вони виявили нестачу майже 7 мільйонів гривень. Даний факт правоохоронці зареєстрували та розпочали з’ясовувати обставини, за яких зникли гроші.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Олег Кисельов, протягом 2018-2019 років у вказаному торговому закладі на посаді заступника начальника відділу кас працював уродженець Дніпропетровщини, який імовірно міг бути причетний до привласнення цих коштів. У подальшому співробітники поліції Києва та Департаменту кіберполіції Національної поліції України знайшли підтвердження цієї версії та виявили схему, за якою діяв посадовець.

«Як нам відомо, заволодівав грішми чоловік за допомогою POS-терміналу, який вже не використовували на касах. Шляхом ручного вводу інформації через термінал він здійснював операції щодо переведення на платіжні банківські картки без фактичного надання товару та первинної документації до магазину, а саме придбаного товару, заяви покупця про повернення товару, акту прийому-передачі раніше придбаного товару, чеку на придбання та повернення товарів, підсумкових денних звітів з POS-терміналу, сліпів тощо», – зазначив правоохоронець.

Також слідчі встановили, що посадовцю допомагав спільник, котрий підшукував клієнтів та користувачів банківських карток, а після успішної операції з переводами коштів знімав готівку. У такий спосіб подільники встигли використати понад 30 платіжних карток, через які заволоділи близько 7 мільйонами гривень.

«На даний час за погодженням з Київською міською прокуратурою фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною п’ятою статті 27, частиною п’ятою статті 191 (Привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Організатору злочинної діяльності суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашньому арешту, а його спільнику – особисте зобов’язання. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років», – додав Олег Кисельов.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...