У Києві суд призначив рецидивісту покарання за вчинення ще двох злочинів

Зловмисника, який має кілька судимостей за вчинення крадіжок, затримали на шахрайстві, а потім він зізнався поліцейським у скоєнні ще одного злочину.

Чоловік на сайті оголошень побачив повідомлення про продаж велосипеду вартістю 7 000 гривень. Він зателефонував та домовився з продавцем про зустріч.

На проспекті Героїв Сталінграду чоловік зустрівся з жінкою та під приводом перевірки справності попросив її дозволу покататися на велосипеді. Після, не маючи наміру повертати його власниці, поїхав у невідомому напрямку. Власниця одразу повідомила про подію в поліцію. Після проведених оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили зловмисника.

Крім того, під час проведення досудового розслідування слідчі встановили причетність чоловіка ще до одного шахрайства. Він розповів, що на початку березня 2019 року за грошову винагороду став директором підприємства без наміру здійснювати господарську діяльність та надав для цього свої документи.

Правопорушник зі своїм спільником підписали протокол загальних зборів учасників ТОВ, а також у присутності приватного нотаріуса підписав статут та інші документи щодо проведення державної реєстрації підприємства. За це отримав грошову винагороду у розмірі 1000 гривень.

Вироком Оболонського районного суду м. Києва чоловіка за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 190 (Шахрайство) та ст. 205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців) Кримінального кодексу України, призначив покарання у вигляді одного року шести місяців позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...