У Києві судитимуть чоловіка, який вчинив кілька злочинів, в тому числі убивство

Зловмисника звинувачують у вбивстві, шахрайстві, розбійному нападі, зберіганні наркотиків, а також у привласненні, підробці та використанні документів.

Навесні цього року до Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про те, що у магазині невідомий під погрозою ножа відібрав у продавчині гроші та мобільний телефон. За викликом прибули слідчо-оперативна група та екіпаж патрульних.

Начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін розповів, що працівники карного розшуку опитали свідків та очевидців події, вивчили записи з камер відеоспостереження та згодом затримали правопорушника, але після вчинення іншого злочину – зберігання наркотиків.

«Окрім наркотичних засобів, ми виявили та вилучили у чоловіка підроблений паспорт громадянина України. Зокрема, у документі була вклеєна фотографія правопорушника, а інші дані повністю відповідали інформації про іншого власника. За словами фігуранта, паспорт він нібито знайшов біля будинку на проспекті Миру, самостійно вніс туди зміни, аби у подальшому переховуватись від правоохоронних органів», – додав начальник управління поліції.

Зловмисником виявися уродженець Волинської області, 1987 року народження. Чоловік раніше судимий за крадіжку, розбійний напад та умисне вбивство з корисливих мотивів.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що зловмисник причетний також до шахрайства з мобільним телефоном. Скориставшись довірою знайомої, чоловік попросив подзвонити з її телефону до матері. Після того, як жінка віддала ґаджет, зловмисник втік.

Слідчі Дніпровського управління поліції повідомили фігуранту про підозри у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 187 (Розбій), ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Підозрюваному на час розслідування суд обрав запобіжній захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт передано до суду. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...