У Києві судитимуть посадовця Служби автодоріг, «робота» якого призвела до розтрати ₴4 мільйонів

Зловмисник провів не передбачені бюджетом служби тендери на виконання будівельних робіт, які призвели до втрати 4 мільйонів гривень.

До суду направлено обвинувальний акт відносно першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Київській області, який підозрюється у розтраті бюджетних коштів.

Досудовим розслідуванням встановлено: співробітник державної організації, діючи від імені служби, скористався своїм статусом та провів фінансово небезпечні тендери на виконання будівельних робіт на суму близько 20 мільйонів гривень. Крім того, посадовець підписав акти про виконання робіт, знаючи при цьому про відсутність на це передбачених бюджетних коштів.

Після виконання ремонтних робіт приватне підприємство не отримало домовлені гроші та звернулося до суду. Через штучно створену заборгованість суд зобов’язав Службу автомобільних доріг у Київській області заплатити інфляційні втрати і три відсотки річних на суму понад чотири мільйони гривень.

За даним фактом завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Зловмиснику оголошено про підозру, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...