У Києві судитимуть посадовця, з вини якого на благоустрої парку розікрали 200 тис. гривень

Київською місцевою прокуратурою № 3 направлено до суду обвинувальний акт відносно головного спеціаліста відділу технічного нагляду КП «Інженерний центр», діями якого державним інтересам в особі КМДА заподіяно збитків на суму понад 200 тис. грн.

Вказаний посадовець здійснював технічний нагляд за ходом виконання робіт з капітального ремонту паркової зони по просп. Маяковського та площі Анкари в Деснянському районі столиці.

Як установлено слідством, обсяги та якість виконаних будівельно-монтажних робіт не в повному обсязі відповідали проектно-кошторисній, первинно-звітній документації з будівництва на вказаному об’єкті, однак, не зважаючи на це, роботи були прийняті посадовцем.

На даний час досудове розслідування Деснянським управлінням поліції за оперативного супроводження УЗЕ у м. Києві завершено, обвинувальний акт відносно зазначеної посадової особі направлено до суду за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки).

Крім того, за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму понад 200 тис. грн. та підроблення актів прийому-передачі виконаних робіт відносно директора підприємства-підрядника складено повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України. У зв’язку з тим, що місцезнаходження підозрюваного невідоме, останнього оголошено у розшук.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...