У Києві судитимуть зловмисників, які ошукали сотні людей на афері з працевлаштуванням в Європі

Київською місцевою прокуратурою № 4 скеровано до суду обвинувальний акт відносно учасників злочинного угрупування, які шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян на суму понад 1 млн 650 тисяч гривень.

Вказані особи пропонували громадянам послуги з працевлаштування у країнах Європейського союзу. Проте, після отримання авансового платежу жодних дій, направлених на реальне працевлаштування не вчиняли, а через місяць припиняли свою роботу та переїжджали до іншого офісу, де розпочинали «роботу» заново.

Нет описания фото.

У травні 2019 року під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури слідчими СВ Дніпровського УП ГУНП у місті Києві та Департаментом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми НП України, діяльність зазначеного «офісу» була припинена.

У кримінальному провадженні потерпілими визнано понад 150 громадян, яким заподіяно шкоди на суму понад 1 млн 650 тисяч гривень.

За результатами проведення досудового розслідування обвинувальний акт відносно 5 учасників злочинної групи за ч. 4 ст. 190 КК України скеровано до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

За вчинене зловмисникам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...