У Києві викрили у хабарництві двох прокурорів

Фігуранти вимагали п’ять тисяч доларів США неправомірної вигоди з директора мережі автозаправних станцій.

Оперативниками Управління захисту економіки у м. Києві, спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за сприяння прокуратури м. Києва, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України, викрито злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди з підприємців столиці, організовану прокурорами Київської місцевої прокуратури № 2.

Встановлено, що двоє прокурорів вирішили отримати 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди від директора мережі автозаправних станцій.

За зазначену суму хабаря фігуранти обіцяли не притягувати останнього до кримінальної відповідальності та не втручатися у господарську діяльність АЗС.

До злочинної схеми одержання неправомірної вигоди прокурори залучили ще одну особу у якості посередника.

У четвер, 8 серпня, двох прокурорів Київської місцевої прокуратури №2 та посередника було затримано під час одержання неправомірної вигоди у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину передбаченого 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...