У Києві затримали аргесивного дебошира з пістолетом та гранатами (фото)

Кожен виклик – це як гра в рулетку. Яким би не було первинне повідомлення, на місці може виявитися що завгодно. І ніхто з патрульних не знає, що чекає на них за цими дверима та чи повернуться вони після виклику додому цілими та неушкодженими. Виклик про сімейний конфлікт в один момент може перетворитися з вгамування сімейного дебошира на затримання чоловіка з арсеналом зброї та гранат.

Про це повідомляє перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький.

Київ. Цієї ночі патрульні отримали виклик про сімейну сварку — через ревнощі чоловік побив свою дружину та вигнав її з дому. Нічого незвичайного в цьому виклику. Таких протягом зміни патрульним надходять десятки. Втім, не цього разу.

Агресивний, у стані алкогольного сп’яніння, чоловік зовсім не зрадів патрульним та постійно ховав щось за спиною. Категорична відмова від спілкування, крики, погрози…

Кобура на дивані в кімнаті — це те, що не могло не викликати підозри в патрульних, адже у чоловіка може бути зброя. Далі візуальний огляд кімнати і ще дві гранати на підлозі. Виклик підмоги. Швидкі дії патрульних та чоловік вмить вже в кайданках на підлозі. Далі — поверхнева перевірка, під час якої за поясом штанів виявляється ще одна граната, а в задній кишені знаходиться споряджений магазин до пістолета ТТ та затиснута кишенею джинсів граната без запобіжного кільця чеки, яке окремо знаходиться в кишені.

Патрульні чітко усвідомлювали, що будь-якої миті може статися вибух і ситуація може закінчитися трагічно. Один неправильний рух і біди не вдалося б уникнути. Поки троє патрульних тримали чоловіка, який усією силою чинив опір і виривався, командир батальйону Олексій Оленін фіксує чеку рукою та повертає запобіжне кільце на місце. Рішучі та професійні дії. Трагедії вдалося уникнути.

Пізніше у квартирі також виявили пістолет ТТ. Далі — справа слідчих і вибухотехніків. // Вартові еспресо

You may also like...