У Києві затримали чергових шахраїв з обміну валют, які ошукали жінку

Зловмисники орендували офіс із «чорним» входом і дочекалися солідного клієнта. Один із них спостерігав на вулиці, інший «працював» касиром: коли жінка передала для обміну 45 тисяч доларів США, пішов їх перевіряти і зник… Зловмисників схопили на вулиці, коли вони вже поділили між собою валюту.

Працівники управління карного розшуку столичної поліції під час перевірки оперативної інформації викрили двох шахраїв. Зловмисники взяли в оренду квартиру на першому поверсі, яка вже була переобладнана під офіс і мала два входи: з вулиці та з під’їзду. Зробили косметичний ремонт, аби клієнт, який увійшов у приміщення, мав уявлення про те, що він знаходиться в обміннику: каса з віконцем, стенди з документами, офісна техніка, банер із курсом обміну валют, бутафорські гривні у банківських упаковках. Клієнта з великою сумою для обміну вони знайшли за оголошенням в мережі Інтернет.

Жінка принесла 45 тисяч доларів США, передала їх касиру в окулярах, він перерахував гроші і пішов у сусіднє приміщення перевіряти їх справжність. Не дочекавшись його повернення, потерпіла викликала поліцію. Правоохоронці перевірили приміщення, але співробітник обмінника вже вийшов через під’їзд і, як з’ясувалося,  у дворах неподалік зустрівся із спільником, котрий під час вчинення злочину чатував на вулиці. До речі, касир встиг змінити зовнішність і зняв окуляри. Чоловіки розійшлися в різні боки, але їх затримали працівники карного розшуку.

Слідчо-оперативна група задокументувала правопорушення. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі  з конфіскацією майна.

Зловмисників, а це – 32-річний росіянин та 36-річний уродженець Сум, які неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців за шахрайства, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо їх арешту та встановлюється причетність чоловіків до аналогічних злочинів.

Потерпіла – 34-річна киянка, матір чотирьох дітей. Вони із чоловіком тривалий час заощаджували гроші. Жінка принесла їх на обмін разом із частиною позичених коштів, адже сім’я збиралася придбати квартиру. Після проведення необхідних слідчих дій правоохоронці повернуть киянці вилучені у зловмисників долари.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...