У Києві затримали двох учасників розбійних нападів

Третього співучасника – оголошено у розшук. Правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Затримання відбулося у рамках розслідування розбійних нападів, які вони скоїли минулого року. Поліцейські провели ряд слідчих дій, під час яких встановили, що організована група працювала у столиці упродовж року і причетна до скоєння трьох аналогічних злочинів.

Працівники поліції встановили, що до розбійних нападів причетні три чоловіка, які раніше потрапляли у поле зору правоохоронців за крадіжки та грабежі. У ході реалізації оперативної інформації працівники карного розшуку затримали двох зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правопорушники на автомобілі з «шашкою» таксі підшукали останнього потерпілого на вулиці Кам’янській та підсипали йому в напій сильнодіючий лікарський препарат. Коли чоловік втратив свідомість, забрали у нього ювелірні вироби, 9000 гривень, мобільний телефон та залишили його на вулиці Поліській. Саме там підозрюваних і затримали працівники Подільського управління поліції.

Також проведено ряд санкціонованих обшуків за місцем їх проживання, звідки вилучено упаковки лікарського препарату, який використовували фігуранти під час скоєння правопорушень, а також грошові кошти, особисті речі потерпілих, виписки із ломбардів.

За погодженням процесуальних керівників слідчі Подільського УП ГУНП у м. Києві оголосили чоловікам про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...