У Кривому Розі посадовці державної виконавчої служби підозрюються у зловживанні повноваженнями та підробці документів

Криворізькою місцевою прокуратурою №3 повідомлено про підозру начальнику Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби м. Кривий Ріг Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області та старшому державному виконавцю цього ж відділу у зловживанні своїми повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки (ч.3 ст.365-2 КК України).

Так, встановлено, що вказані особи всупереч встановленому порядку неправомірно стягнули з одного із комунальних підприємств міста Кривого Рогу грошові кошти в сумі близько 1,5 млн. грн.

Крім того, ще один державний виконавець вказаного відділу підозрюється у складанні завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення (ч.2 ст.358 КК України). Останній вніс завідомо неправдиві дані до постанов про закриття виконавчих проваджень, достовірно знаючи, що підстав для цього немає. Такі дії посадовця унеможливили законне стягнення грошових коштів на користь комунального підприємства міста.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Криворізьким відділом поліції, процесуальне керівництво – Криворізькою місцевою прокуратурою №3.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...