У Кропивницькому затримали учасників місцевої банди рекетирів (фото)

До внутрішньої безпеки НАціональної поліції України звернувся мешканець Кіровоградської області за допомогою. Члени злочинного угрупування, підконтрольного місцевому кримінальному авторитету, погрожуючи розправою та застосовуючи фізичну силу, вимагали із заявника неіснуючий борг. При цьому чоловікові «пояснили» – до поліції звертатися марно, запевняючи, що там є «покровителі». Під час спільної операції кількох правоохоронних структур рекетирів затримали.

До Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся житель області.

Чоловік розповів, що з нього вимагають гроші – вигаданий борг – учасники місцевої злочинної групи. В результаті спілкування з рекетирами «боржник» отримав перелом ребра та купу гематом. Але, у разі відмови передати їм майже 10 тисяч доларів США зловмисники обіцяли фізичну розправу набагато серйознішу. До того ж попередили – входять до складу угрупування, яке контролює місцевий «наглядаючий» на прізвисько «Кеваль», а він, начебто, має зв’язки з посадовими особами поліції Кіровоградщини. Тому, звертатися до працівників поліції не варто.

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят, обувь и на улице

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим відділом Кропивницького відділу поліції, під процесуальним керівництвом Кіровоградської місцевої прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Спільно з оперативниками СБУ було встановлено, що до злочину дійсно причетні члени злочинної групи, які діють від імені 53-річного місцевого кримінального авторитета. «Наглядаючий» за Кропивницьким в свою чергу представляє інтереси «злодія в законі» на прізвисько «Армен Хохол». Факт вимагання неіснуючого боргу було задокументовано. Чоловікові і далі погрожувати та, задля переконливості, наносили тілесні ушкодження.

Заявник погодився передати частину коштів та власний автомобіль вимагачам. На обумовлену зустріч учасники банди приїхали на авто, отримали 16 тисяч гривень та ключі від автівки своєї «жертви». Однак, відразу були затримані на місці події спільними силами бійців поліції особливого призначення, оперативників УДВБ НПУ, СБУ та слідчих Кропивницького ВП.

Під час огляду транспортного засобу учасників злочинної групи вилучено кошти, ножі, пристрій для відстрілу під патрон «Флобера», маску, мобільні телефони та документи.

Трійця рекетирів затримана в порядку ст.208 КПК України та поміщена до ізолятора тимчасового тримання. Готується оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші учасники злочинного угрупування та причетні до них особи. Перевіряються можлива причетність співробітників правоохоронних органів. За вимагання фігурантам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...