У Миколаєві СБУ блокувала незаконний збут зброї та боєприпасів

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії незаконному обігу зброї блокували у Миколаєві незаконний збут засобів ураження.

Оперативники спецслужби встановили, що місцевий житель у власному помешканні доводив зброю до бойового стану для подальшого перепродажу. Реалізацію зброї зловмисник здійснював через представників напівкримінальних кіл. Співробітники СБУ задокументували декілька фактів незаконного збуту ділком засобів ураження.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з вулиць обласного центру під час спроби збуту двох пістолетів.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання затриманого та інших фігурантів справи співробітники СБ України вилучили п’ять пістолетів та нарізний карабін російського виробництва з оптичним прицілом і двома магазинами. Також виявили велику кількість набоїв різного калібру та обладнання для виготовлення набоїв і переробки зброї.

Вилучені засоби ураження та інші предмети направлено на експертизу.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Прес-центр СБ України

You may also like...