У Миколаєві трьох працівників поліції судитимуть за катування

Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Миколаєві, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно трьох працівників поліції та цивільної особи за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 371, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

Установлено, що 22.02.2018 троє працівників поліції на прохання цивільної особи, перевищуючи службові повноваження із застосуванням насильства, проникли до житла громадянина, здійснили його завідомо незаконне затримання і привід до одного з відділів поліції м. Миколаєва, де застосували катування з метою зізнання у вчиненні крадіжки.

суд

17.04.2019 обвинувальний акт скерований для розгляду до Ленінського районного суду м. Миколаєва.

Генеральною прокуратурою України підтримання державного обвинувачення у цьому провадженні доручено прокуратурі Миколаївської області.

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів особам загрожує покарання у виді позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...