У поточному році на Київщині викрито 10 фактів вчинення кримінальних правопорушень працівниками Державної кримінально-виконавчої служби

Упродовж 9 місяців 2019 року органами прокуратури області вжито низку організаційно–практичних заходів, спрямованих на забезпечення ефективного нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів і принципове реагування на порушення закону в цій сфері.

Як наслідок, упродовж поточного року за результатами проведених перевірок, у тому числі із залученням органів державного контролю, виявлено численні порушення щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення засуджених, створення безпечних умов праці та повноти її оплати, законності застосування до них заходів заохочень та стягнень, повноти проведення соціально-виховної роботи з метою їх виправлення та ресоціалізації, забезпечення належних режимних вимог та нагляду.

Вказані порушення стали можливими, перш за все, через неналежне виконання своїх службових обов’язків працівниками виправних установ, а також у зв’язку з відсутністю належного відомчого контролю Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції за діяльністю цих установ.

Так, за результатами розгляду 367 документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 230 посадових осіб, скасовано 368 незаконно застосованих до засуджених стягнень та заохочень, а також рішень комісій цих установ. За прокурорського втручання з дисциплінарних ізоляторів виправних установ звільнено 62 незаконно утримуваних засуджених.

Також викрито 10 фактів вчинення кримінальних правопорушень працівниками органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби області.

На контролі перебуває стан виконання уповноваженими органами з питань пробації кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та адміністративних стягнень у виді громадських, виправних та суспільно корисних робіт. За результатами розгляду 26 вказівок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 працівників органів пробації.

Активізовано наглядову діяльність за додержанням законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні органами поліції заходів впливу, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, а також при виконанні судових рішень про призначення покарання у виді позбавлення волі чи арешту особам, які на момент проголошення таких рішень не перебували під вартою. Упродовж поточного року внесено 68 вказівок, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 110 посадових осіб поліції.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...