У районі проведення ООС викрито факти систематичного розкрадання військового майна

Військовою прокуратурою Луганського гарнізону задокументовано факт викрадення та продажу паливно-мастильних матеріалів (дизельного пального) командиром однієї із батарей окремого зенітного ракетного полку.

За версією слідства, військовослужбовець здійснював викрадення пального зі складу та у подальшому реалізовував місцевому мешканцю. Під час досудового розслідування задокументовано факти викрадення 800 літрів пального та отримання прибутку на суму 16 тис грн.

Під час чергового збуту вказаним військовослужбовцем дизельного пального у кількості 400 літрів за 8 тис грн його затримано в порядку ст. 208 КПК України, а викрадене ним військове майно і грошові кошти вилучені.

Зазначеному командиру підрозділу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, перевіряється причетність інших військових службових осіб до викрадення військового майна, а також вирішується питання про відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Генеральна прокуратура України

You may also like...