У с. Нові Петрівці Вишгородського району припинено діяльність незаконної АЗС (фото)

Прокуратурою вжито заходів щодо попередження створення небезпеки життю та зоров’ю населення, запобіганню шкоди довкіллю при  функціонуванні автозаправних станцій.

У ході досудового розслідування кримінального провадження, Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури спільно із Вишгородським РВ ГУ ДСНС в Київській області та ГУ Держпраці в Київській області проведено санкціонований огляд та вилучення обладнання підвищеної небезпеки на незаконній АЗС в с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.

Зокрема вилучено резервуари для зберігання скрапленого газу, насосні станції та автозаправні колонки для відпуску скрапленого газу. До суду скеровано клопотання про арешт вилученого майна.

Досудове розслідування за  ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України триває.

Зазначимо, що підпільні автозаправки здійснюють реалізацію скрапленого газу без оформлених належним чином дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на використання устаткування для зберігання і реалізації пального. Окрім того, функціонування нелегальних АЗС призводить до забруднення земель, атмосферного повітря, створює загрози життю і здоров’ю громадян.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...