У Швейцарії арештовано майно «банкіра» Сергія Курченка

Департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно створення злочинної організації Віктора Януковича та її структурного підрозділу під керівництвом Сергія Курченка, а також вчинення у її складі тяжких, особливо тяжких та інших злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування та інших.

Про підозру в участі у вказаній злочинній організації та у вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі зокрема повідомлено службовим особам ПАТ «Брокбізнесбанк», який за даними слідства був підконтрольний учасникам злочинної організації.

У ході розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації та вчинюваних нею злочинів один із колишніх службових осіб  ПАТ «Брокбізнесбанк» отримував значні суми коштів. За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації встановлено один з рахунків, на який за даними слідства перераховувались злочинним шляхом здобуті кошти, а також рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.

Наразі вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу на вказаних вище рахунках арештовано кошти в загальній сумі 2 млн доларів США.

За матеріалами Департаменту міжнародно-правового співробітництва

You may also like...