У столиці двох чоловіків судитимуть за підбурювання посадовця до надання хабара

Правопорушники пообіцяли службовцю вирішити питання про подальше залишення його на посаді керівника державного підприємства. Натомість, видуривши у потерпілого понад 80 000 доларів США, чоловіки не виконали обіцяне. За це їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі столичної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва та оперативного супроводження представників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили й затримали двох мешканців Київської області, 1971 та 1977 років народження. Чоловіки підбурювали посадовця до надання неправомірної вигоди держслужбовцю та шахрайським шляхом заволоділи понад 80 000 доларів США.

Нет описания фото.Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисники пообіцяли знайомому, який перебуває на посаді директора державного підприємства, «вирішити» питання про продовження строку перебування на посаді через знайомих з керівного складу Міністерства аграрної політики та продовольства України. «Послугу» вони оцінили в 100 тисяч доларів США, які у подальшому нібито треба передати впливовим особам.

Директор держпідприємства повідомив чоловікам, що не має можливості одразу віддати обумовлену суму, тож правопорушники погодились отримувати гроші частинами. А для того, щоби підтвердити свої наміри, один із шахраїв влаштував чоловіку зустріч з одним зі своїх знайомих посадовців, де йому стало відомо, що на його посаду вже є новий кандидат, а його звільніть протягом тижня.

Тож правопорушники повторно висунули аналогічну вимогу чоловіку та таким чином видурили в нього 9 000 тисяч доларів США. У подальшому чоловіки домовились отримувати від потерпілого 1,5 % від ринкової вартості доходу підприємства, і таким чином видурили в нього більшу частину грошей, не виконавши обіцяну послугу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 (Підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт щодо фігурантів скеровано до Шевченківського районного суду. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...