У столиці комерційна структура налагодила контрабанду отруйних сильнодіючих речовин під виглядом будівельних сумішей

Протиправну діяльність блокував спецпідрозділ Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Оперативники спецслужби задокументували, що ділки транзитом через Європу імпортували із однієї з країн Східної Азії контрафактну продукцію для потреб українських аграріїв. Отриманий «товар» на орендованих складських приміщеннях у Києві зловмисники пакували під виглядом відомих світових брендів. Готову продукцію вони відправляли замовникам по всій території України.

На изображении может находиться: один или несколько человек и текст

За висновками профільних експертів, використання контрафактних хімікатів могло завдати шкоди екології та дискредитувати українських і світових агровиробників на зовнішніх ринках.

Нет описания фото.

Під час санкціонованих слідчих дій у складських приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили 48 тонн сильнодіючих та отруйних речовин загальною вартістю майже 25 мільйонів гривень і документацію, що підтверджує проведення протиправних оборудок.

Слідчі СБ України повідомили про підозру двом фігурантам кримінального провадження у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо причетних до вказаної протиправної діяльності.

Служба безпеки України

You may also like...