У столиці оперативники затримали групу квартирних крадіїв

Троє чоловіків готувалися до злочину заздалегідь: протягом тривалого часу вони спостерігали за помешканням, яке хотіли обікрасти. Розпочато досудове розслідування, фігурантів затримано.

Під час реалізації оперативної інформації співробітники карного розшуку Дніпровського управління поліції спільно з оперативниками столичного главку викрили трьох чоловіків на квартирній крадіжці на проспекті Перемоги. Фігурантів затримали із краденими речами, коли вони прямували до автомобіля.

Як розповів заступник начальника – начальник відділу кримінальної поліції Дніпровського управління поліції Олексій Маньковський, правоохоронці з’ясували, що зловмисники відкрили замок вхідних дверей за допомогою відмичок. Потрапивши до оселі, спільники спакували у дорожні сумки гроші та речі господарів квартири.

«Встановлено, що чоловіки впродовж тривалого часу спостерігали за квартирою з автомобіля. Дочекавшись, коли власник покинув домівку, правопорушники зайшли у під’їзд. Поки один із них зламував дверний замок, двоє інших чатували, аби не з’явилися випадкові свідки. Правопорушників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – 36-річний киянин, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за грабіж, 38-річний місцевий мешканець, судимий за крадіжку, та 32-річний мешканець Сумщини, раніше судимий за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, грабіж та наркозлочини», – додав Олексій Маньковський.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції, яка задокументувала злочин. Під час поверхневого обшуку у них виявили та вилучили речові докази, серед яких був і набір відмичок.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі.

Окрім того, правоохоронці обґрунтовано підозрюють затриманих правопорушників у вчиненні двох крадіжок із помешкань киян у Дніпровському районі столиці.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...