У столиці поліція затримала групу «барсеточників»

Оперативники карного розшуку столичного главку поліції затримали трьох іноземців за підозрою у крадіжці з автомобіля. Підозрюваним обирають міру запобіжного заходу. Розпочато кримінальне провадження.

Під час відпрацювання Дарницького району поліцейські звернули увагу на підозрілу групу осіб. Чоловіки уважно стежили за діями водія, який на вулиці Анни Ахматової, біля ресторану, розвантажував мікроавтобус «Мерседес». Під час відсутності власника, один із них відчинив дверцята, забрав щось із салону – і всі троє почали швидким кроком віддалятися з місця події.

Правоохоронці прийняли рішення про затримання підозрюваних. Під час особистого огляду в одного із них вилучили мобільний телефон, який належить водію «Мерседеса».

На місці події слідчо-оперативна група належним чином задокументувала злочин. Затриманими виявилися громадяни іншої держави, яким 25, 27 та 38 років. Молодший із них раніше судимий за скоєння крадіжок у складі групи так званих «барсеточників» і два місяці тому звільнився з місць відбування покарання. Чоловіків затримали в порядку          ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Підозрюваним обирають міру запобіжного заходу.

За даним фактом слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Проводиться перевірка щодо причетності затриманих до аналогічних правопорушень.

Відділ комунікації  поліції Києва

You may also like...