У столиці шахраї на підставі підроблених документів заволоділи 5 квартирами 

Оперативники управління захисту економіки в місті Києві Національної поліції викрили злочинну схему привласнення нерухомості громадян та її організаторів. Під час слідства було зібрано докази причетності до даного злочину трьох мешканців столиці.

Так, оперативники УЗЕ та слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві встановили, що з метою отримання інформації про мешканців будинків зловмисники створили понад 30 фіктивних об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). У подальшому адреси ОСББ були перереєстровані за адресами розташування багатоквартирних будинків на території міста Києва.

Отримавши таким чином доступ до інформації про їх мешканців, організатори  мали змогу визначитися з потенційним жертвами. У їх поле зору потрапляли квартири, власниками яких були соціально-незахищені верстви населення, а саме одинокі пенсіонери та особи, що ведуть аморальний спосіб життя або так звані безхазяйні квартири та квартири, що перебувають у комунальній власності.
Шляхом підроблення документів щодо права власності на квартири, зокрема, договорів купівлі-продажу, організатори заволоділи 5 житловими квартирами громадян у Святошинському, Солом’янському, Шевченківському та Подільському районах. Дана нерухомість була оформлена на підставних осіб. Вартість незаконно отриманих квартир становить майже 5 мільйонів гривень.

У грудні минулого року оперативники управління захисту економіки в місті Києві Національної поліції, слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів та вилучили документацію та інше майно, що підтверджує причетність фігурантів до вчинення вище зазначеного злочину.

Наразі трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за  ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. довіри (098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...