У столиці слідчі повідомили чоловіку про підозру за грабежі поштових відділень

Зловмисник замовляв в інтернет-магазинах товар, оглядав його та втікав із відділення пошти, не розраховуючись. За скоєне йому загрожує до шести років ув’язнення.

З листопада минулого року до столичної поліції надійшло три повідомлення про те, що у Голосіївському районі невідомий під приводом купівлі дорогих ґаджетів при отриманні їх у відділеннях пошти не оплачує замовлення, а втікає з ним. Поліцейські провели першочергові слідчі дії, відпрацювали відео з камер спостереження та встановили, що до злочинів причетна одна людина.

Нет описания фото.

Як розповів слідчий Голосіївського управління поліції Богдан Федоров, за такою схемою фігурант встиг зробити три замовлення на різних інтернет-сайтах і заволодіти двома мобільними телефонами та ноутбуком на загальну суму більше 100 000 гривень:

«Ми встановили особу й затримали зловмисника. Ним виявився раніше не судимий уродженець Одеської області, 1997 року народження. При цьому за місцем реєстрації відносно нього нещодавно розпочато кримінальне провадження за вчинення аналогічного злочину».

Слідчі Голосіївського управління поліції повідомили правопорушнику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Також у Київську місцеву прокуратуру № 1 подано клопотання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення.

«Наразі затриманий перебуває під вартою. Перевіряється причетність його до скоєння аналогічних злочинів на території столиці. Досудове розслідування триває», – додав Богдан Федоров.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...