У столиці судитимуть банду «клофелінщиків», які труїли та грабували людей

Зловмисники поїли своїх жертв лікарською речовиною, від якої ті втрачали свідомість. Користуючись безпорадним станом потерпілих, розбійники обкрадали постраждалих. Слідчі столичної поліції зібрали докази причетності учасників групи до скоєння 11 таких злочинів та скерували обвинувальний акт до суду.

Організована злочинна група складалася із сімох осіб – шістьох жінок та одного чоловіка. Спритники діяли за чітко продуманою схемою:

«Спершу вони підбирали жертву, знайомилися та пропонували разом випити. Під час застілля підливали у напої лікарську речовину. Коли потерпілі втрачали свідомість, зловмисники відбирали у тих гроші та цінні речі і зникали з місця події. Слідством встановлена причетність злочинної групи до скоєння одинадцяти таких злочинів», – розповіла заступник начальника відділу слідчого управління поліції Києва Олександра Тришневська.

Завдяки вдало проведеним оперативним заходам правоохоронцям вдалося затримати фігурантів та зібрати необхідну доказову базу. Правопорушникам повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав затриманим запобіжні заходи: чоловіку – тримання під вартою, а жінкам – домашній арешт.

Наразі слідчі поліції Києва завершили досудове розслідування і скерували обвинувальний акт до суду для визначення покарання відповідно до чинного законодавства, яке передбачає за скоєння такого злочину від восьми до п’ятнадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...