У столиці судитимуть озброєну банду іноземців, яка грабувала киян

Зловмисники вчинили опір поліцейським: погрожували гранатою і автомобілем травмували співробітника. Досудове розслідування, розпочате за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, завершено. Фігурантам загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у грудні минулого року до столичної поліції звернувся чоловік із заявою про те, що на перехресті вулиць Валерія Лобановського та Володимира Брожка його пограбували. При цьому додав, що злочин відбувся біля відділення банку, коли  вийшов вийшов і прямував до автівки. У цей момент до нього підбігли троє незнайомців, розбили скло і забрали рюкзак, в якому було 15000 доларів США і документи. На місце події працювала слідчо-оперативна група.

Фігурантів злочинної групи затримали працівники управління стратегічних розслідувань, слідчого відділу з розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління спільно із спецпризначенцями, а відтак під процесуальним керівництвом прокуратури міста було проведено ряд слідчих дій, у тому числі обшуків:

«Проаналізувавши всю оперативну інформацію та опрацювавши записи з камер відеонагляду системи «Безпечна столиця», поліцейські організували оперативно розшукові заходи, перекрили місця можливої появи підозрюваних і виїзди з Києва. Протягом години ми встановили автомобілі зловмисників і осіб, причетних до правопорушення. Під час затримання у місті Вишневому вони вчинили опір, погрожували поліцейським гранатою і намагалися втекти автомобілем, травмувавши працівника поліції. У результаті правоохоронці застосували табельну вогнепальну зброю, пошкодили автомобіль правопорушників і поранили одного із них», – розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

У ході проведення невідкладного обшуку у помешканні та в автомобілі співробітники поліції виявили гранату Ф-1, два пістолети та патрони. Окрім того, вилучено балаклави, в’язані рукавиці, документи, мобільні телефони, кілька комплектів державних номерів, пристрій для штучного створення радіо- та GSM-перешкод, а також інші речові докази, які дали підстави вважати, що ця група причетна до скоєння інших злочинів.

За словами начальника управління стратегічних розслідувань поліції Києва Сергія Чумака, трьох громадян іншої держави, 1976, 1985 та 1989 років народження, з одеською реєстрацією проживання після затримання помістили в ізолятор тимчасового тримання, четвертого – оголосили в розшук.

«Встановлено, що банда діяла протягом двох років на території Києва та інших областей України. Їм оголошено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до Голосіївського районного суду, який визначить покарання зловмисникам. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі», – зазначив Сергій Чумак.

Члени озброєної банди відповідатимуть за грабіж, розбій, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу та бандитизм.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...