У столиці судитимуть шахрая, який під виглядом фінансового радника ошукав людей на ₴11 мільйонів

Прокуратурою міста Києва направлено до Києво-Святошинського районного суду Київської області обвинувальний акт за обвинуваченням 42-річного шахрая у заволодінні коштами 3 потерпілих на загальну суму 9,6 млн. грн. та двома транспортними засобами ще одного потерпілого на суму 1,35 млн. грн.

В ході розслідування встановлено, що упродовж 2009 – 2016 років зловмисник, який раніше вже притягався до відповідальності за шахрайство, користуючись довірою потерпілих, заволодівав їх коштами під приводами інвестування у бізнес, заробітку на коливаннях курсу валют, придбання нерухомого майна за цінами нижче ринкових, тощо.

Крім того, зловмисник незаконно заволодів транспортними засобами ще одного громадянина, вводячи його в оману щодо можливості їх реалізації за цінами вище ринкових, що не відповідало дійсності.

Щоб справити враження на потерпілих аферист хизувався дорогими авто, розкішним способом життя та зв’язками у банківській сфері.

Тривалий час зловмисник переховувався під правосуддя, однак за результатами оперативно-розшукових заходів був затриманий та наразі перебуває під вартою.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 289 КК України. За вчинені кримінальні правопорушення обвинуваченому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...