У столиці викрили чоловіка, який перебував у розшуку за підозрою у вбивстві

Взимку минулого року зловмисник наніс смертельний удар ножем жителю столиці, а сліди злочину намагався приховати, підпаливши квартиру. Оперативникам знадобилося більше року, аби впіймати підозрюваного, який втік з-під домашнього арешту.

У січні минулого року до поліції надійшов виклик про пожежу у квартирі на першому поверсі багатоповерхівки на вулиці Шолом-Алейхема у Деснянському районі столиці. На адресу виїжджали рятувальники, патрульні та слідчо-оперативна група.

Після ліквідації вогню в приміщенні рятувальники виявили тіло чоловіка зі слідами насильницької смерті. Правоохоронці встановили особу потерпілого, це – 47-річний власник квартири (попередньою причиною його загибелі стало ножове поранення в шию).

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування з’ясували, що смертельні травми господар оселі отримав під час конфлікту з невідомим, з яким напередодні розпивав спиртні напої. Щоби приховати сліди злочину, зловмисник підпалив квартиру та втік.

Поліцейські встановили, що до скоєння тяжкого злочину причетний 32-річний уродженець Житомирської області, раніше судимий за нанесення тілесних ушкоджень та незаконне поводження зі зброєю. Його затримали і доставили до управління поліції, де він зізнався у вбивстві приятеля. Фігуранту повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства, а суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Проте під час ведення досудового розслідування чоловік не з’являвся на виклики слідчого, тож його оголосили у розшук. Нещодавно співробітники управління карного розшуку столичної поліції спільно із оперативними працівниками Деснянського управління поліції затримали зловмисника, згідно зі ст. 191 (Дії уповноважених службових осіб після затримання на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання) Кримінального процесуального кодексу України, який переховувався від правосуддя.

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене правопорушення чоловіку загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...