У столиці викрили молодика, який робив «закладки» наркотиків

Підозрілу особу помітили патрульні в одному із дворів Святошинського району: хлопець щось ховав біля паркану. Виявилося, що він розкладав так звані «закладки».

На місце події оперативно виїхали працівники управління протидії наркозлочинності  поліції Києва та слідчо-оперативна група Святошинського управління поліції. Під час обшуку у хлопця виявили 26 пакунків із наркотичними та психотропними речовинами. Також він показав правоохоронцям 18 місць, де розклав «товар».

Встановлено, що фігуранту 21 рік, він – киянин, раніше не потрапляв у поле зору правоохоронців. За словами молодика, він розмістив оголошення про пошук роботи на одному із сайтів – і через деякий час з ним зв’язалися потенційні роботодавці, запропонувавши стати кур’єром. За одну «закладку» хлопцю обіцяли заплатити 50 гривень.

«Наркотики та психотропи фігуранту привозили додому в розфасованих пакунках. Потім через електронну пошту йому повідомляли про місце та кількість наркотиків, які потрібно було покласти у «закладку». Наразі встановлюються організатор та інші учасники злочинної схеми», – повідомив начальник відділу Управління протидії наркозлочинності ГУНП у м. Києві Денис Лаворько.

Загалом із незаконного обігу вилучено 85 грамів наркотичних та психотропних речовин, за цінами «чорного» ринку їх загальна вартість складає 50 тисяч гривень. Речові докази відправили на експертизу.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.

Відділ комунікації Києва

You may also like...