У столиці затримали дует шахраїв, які намагалися продати чужу земельну ділянку

Використовуючи підроблені документи, зловмисники перереєстрували землю і домоволодіння у Київській області. Після цього підшукали клієнта, який погодився купити об’єкт за 46000 доларів США.

Детективи та працівники управління стратегічних розслідувань столичної поліції отримали інформацію про незаконну діяльність двох осіб. До поліцейських звернувся власник земельної ділянки у місті Буча із повідомленням про те, що зловмисники захопили його ділянку.

Правоохоронці з’ясували, що чоловіки, підробивши документи, перереєстрували землю та домоволодіння у державному реєстрі нерухомості. Далі вони планували продати її за 46000 доларів США.

Як розповів заступник начальника відділу розслідувань особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві Сергій Комісарчук, поліцейські затримали шахраїв під час підписання договору з клієнтом, який вирішив придбати ділянку. Не знаючи про аферу, чоловік заплатив правопорушникам тисячу доларів та зобов’язався віддати решту після отримання документів на право власності:

«Зловмисників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зараз ми встановлюємо інших осіб, які також можуть бути причетні до цієї афери».

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у місті Києві розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Замах на шахрайство), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

«Суд обрав зловмисникам міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 560 тисяч гривень кожному. Фігурантам оголошено про підозру, їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», – додав Сергій Комісарчук.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...