У столиці затримали «орендаря», який разом зі спільницею обкрадав квартири киян

Орендуючи житло на добу, чоловік виносив звідти побутову техніку, а потів здавав її у ломбарди.  Затриманого обґрунтовано підозрюють у скоєнні шести аналогічних злочинів на території міста Києва.

Правопорушника викрили працівники управління карного розшуку столичного главку спільно з оперативниками Печерського управління поліції. Правоохоронці помітили на вулиці чоловіка і жінку з великими сумками та вирішили їх перевірити. У ході розмови з оперативниками чоловік зізнався, що у сумках знаходяться речі, викрадені з помешкання на вулиці Лютеранській.

Як з’ясувалося, чоловік винаймав квартиру на добу, а потім виносив звідти побутову техніку. Для перевезення викраденого правопорушник замовляв таксі, а потім здавав речі у ломбард.

Зловмисником виявився 29-річний уродженець іншої держави, раніше судимий за грабіж. Свої дії 19-річній спільниці, з якою чоловік співмешкав, він пояснював, що нібито це його квартири і звідти треба забрати техніку. Достовірність цієї інформації та причетність дівчини до крадіжок встановить слідство.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримали  у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Правоохоронці обґрунтовано підозрюють зловмисника у вчиненні шести аналогічних злочинів  на території столиці. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...