У столиці затримали зловмисницю, яка вербувала українок для надання сексуальних послуг у Туреччині

Таким чином поліцейські перекрили канал постачання за кордон жінок для заняття проституцією. Під час проведення обшуків за місцем мешкання правопорушниці працівники поліції вилучили гроші, техніку, мобільні телефони. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

У ході реалізації оперативної інформації працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, столичної поліції, слідчі Подільського управління поліції спільно з Київською місцевою прокуратурою №7 затримали організаторку переправлення жінок у сексуальне рабство та викрили її спільника.

Як повідомив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, група діяла у складі трьох осіб: одна жінка та двоє чоловіків. Під приводом офіційного працевлаштування зловмисниця вербувала місцевих мешканок і переправляла їх за кордон, де вони надавали сексуальні послуги.

«Підозрювана отримувала близько 500 доларів за одну дівчину від її іноземного спільника, якого наразі розшукують. Роль третього фігуранта у цій схемі встановлюється. Під час проведення обшуків у жінки вилучили гроші, мобільні телефони та записники», – додав Владислав Іщенко.

Працівники поліції у столичному аеропорту попередили виїзд за кордон жінок, яким запропонували роботу у Туреччині. Зловмисницю затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Правопорушниці оголошено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною другою статті 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої», – наголосив Владислав Іщенко.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...