У Сєвєродонецьку СБУ припинила діяльність інтернет-агітатора, який розповсюджував антиукраїнські матеріали через заборонені соцмережі «ВКонтакте» та «Одноклассники»

Адміністратор інтернет-спільнот антиукраїнського спрямування, зокрема “Юго-Восток Новороссия 2015-2022”, виконував за «гонорари» завдання від російських кураторів.

За задумом замовників провокаційні публікації мали призвести до дестабілізації суспільних настроїв напередодні та в День Незалежності України у районах Донецької та Луганської областей, прилеглих до непідконтрольних українській владі територій.

Наші фахівці встановили, що задокументована протиправна інформаційна діяльність здійснювалась агітатором за аналогічною схемою, виявленою оперативниками СБУ раніше в Одеському, Дніпропетровському та Сумському регіонах.

Служба системно ліквідовує окремі ланки розгалуженої мережі інтернет-агітаторів, які за координацією кураторів з РФ поширюють заклики до штучного розхитування суспільно-політичної ситуації в країні у період державних свят і на тлі виборчих процесів у державі. Вони також здійснюють підбір однодумців серед користувачів соціальних мереж для залучення їх до протиправної діяльності.

Служба безпеки України

You may also like...