У Вінницькій області викрито незаконне виробництво та реалізація контрафактної алкогольної продукції відомих світових брендів

За процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та оперативного супроводу управління СБУ у Вінницькій області слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, у кримінальному провадженні за фактом незаконного виробництва та реалізації контрафактної алкогольної продукції на території Вінницької області проведено обшуки.

Під час їх проведення в одному з нежилих приміщень, де проводилось підпільне виробництво алкогольних напоїв відомих світових брендів, виявлено та вилучено понад 33 тонни контрафактного алкоголю, близько 5 тонн спирту, упаковку та обладнання, яке забезпечувало масове виробництво фальсифікату. Загальна вартість вилученого становить 14 млн грн.

Наразі вилучене майно визнане речовим доказом, вирішується питання щодо накладення на нього арешту.

У межах кримінального провадження вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, у тому числі працівників правоохоронних органів, які здійснювали прикриття незаконної діяльності, що становила загрозу здоров’ю громадян та завдала збитків державі, а також притягнення їх до відповідальності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Генеральна прокуратура України

You may also like...