У Запоріжжі викрито наркодилера, який виявився колишнім поліцейським (фото)

Внутрішньою безпекою НПУ спільно з прокуратурою Запорізької області викрито наркоділка, колишнього оперуповноваженого поліції, який займався збутом метамфетаміну. Зловмисника затримали на притоні разом з його спільниками, де вони особисто вживали психотропний засіб.

Працівниками Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було отримано відомості щодо розповсюдження на території міста Запоріжжя особливо небезпечної психотропної речовини метамфетаміну особами, серед яких колишній співробітник поліції.

При перевірці інформації встановлено, що екс-оперуповноважений Заводського відділення поліції Запоріжжя, у змові з поплічниками, зберігали та збували заборонений товар, організувати та утримували притон для наркозалежних, а також особисто споживали синтетичний «продукт».

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ та працівники прокуратури під час комплексу заходів за адресою розташування виявленого наркопритону затримали 29-річного екс-капітана поліції. Крім нього на квартирі знаходився 32-річний діючий працівник поліції міста, 25-річний колишній правоохоронець, військовослужбовець ЗСУ та цивільна особа. Всі вони перебували у стані наркотичного сп’яніння.

За місцем проживання колишнього оперуповноваженого було проведено санкціонований обшук та виявлено снайперську гвинтівку “СВД” з оптичним прицілом та спорядженим магазином, пістолет Макарова, револьвер, пістолет з глушником, корпус ручної осколкової гранати Ф-1, понад 250 набоїв різного калібру, 6 пакетів метамфетаміну, 1пакет канабісу та грошові кошти.

На теперішній час прокуратурою області за матеріалами УВБ НПУ розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію дій викритого фігуранта та його поплічників. На підставі ст.208 КПК України екс-поліцейський затриманий.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...