У Житомирі вкрали 16 норкових шуб, щоб викупити товариша-контрабандиста з італійської тюрми

Корольовський суд Житомира засудив крадія шуб до 5 років позбавлення волі умовно.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 3 січня.

29 березня 2019 о 3 ночі обвинувачений із невстановленою особою проникли в магазин. Щоб відволікти мешканців, вони запалили феєрверк і в цей час розбили вікна на вхідних дверях. З магазину винесли 16 норкових шуб вартістю по 30-37 тис. грн. кожна. Всього на суму 517 тис. грн.

В суді чоловік вину визнав і пояснив, що на крадіжку його підмовив знайомий Нікіта, пояснивши, що спільний близький друг в Італії на заробітках потрапив у в’язницю за контрабанду. Нікіта казав, що за певну суму друга випустять. Шуби склали у клітчаті сумки і понесли. Коли рухалися в сторону, парку його затримала охорона, а Нікіта втік і більше вони не бачились. Обвинувачений не знав про камеру в магазині і, на відміну від свого товариша, маску не надів.

Шуби повернули, але в магазині вважають, що вони втратили свою вартість, бо мають пошкодження від того, що їх протягували через двері в уламках скла. Але в ході судового розгляду магазин від цивільного позову відмовився.

Обвинувачений сам відшкодував 577 тис. грн. Раніше до кримінальної відповідальності він не притягувався. Враховуючи також каяття і сприяння розслідуванню, суд призначив 5 років позбавлення волі, але звільнив від відбуття покарання з іспитовим строком 3 роки.

You may also like...