У Житомирі злочинну групу засуджено за розбійний напад зі зброєю, викрадення людини та заволодіння автомобілем

Здійснюючи публічне обвинувачення, прокуратура Житомирської області довела у суді провину організатора і трьох членів злочинної групи, які вчинили ретельно спланований розбійний напад на житомирянку, з використанням вогнепальної та холодної зброї, викраденням з метою заволодіння майном та її транспортним засобом.

Вироком Богунського районного суду м. Житомира від 15.04.2019, за сукупністю злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, чч. 1, 2 ст. 263 та ч. 3 ст. 289 КК України, організатора злочинної групи засуджено до 8 років 3 місяців, двох співвиконавців – відповідно, до 8 років 1 місяця та до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна. Ще одну співучасницю групи, враховуючи роль у вчиненні злочинів, засуджено до 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Також судом задоволено позов потерпілої про стягнення 175 тис грн за завдану їй моральну шкоду.

Установлено, що у серпні 2015 року, для скоєння злочинів з метою наживи, мешканець Житомирщини створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли його співмешканка та двоє раніше неодноразово судимих за корисливі злочини житомирян.

До скоєння нападу злочинна група ретельно готувалася, збирала необхідну інформацію про об’єкт нападу. Діючи за розробленим планом, у вересні 2015 року злочинці, використовуючи вогнепальну та холодну зброю, напали на мешканку Житомира.

Правоохоронці затримали їх на місці злочину.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...