Учасник організації незаконного референдуму звернувся до СБУ та щиросердно зізнався в злочині

У межах контррозвідувальних заходів із виявлення організаторів незаконного “загального обласного референдуму” в Маріуполі на Донеччині викрито ще одного з учасників та організаторів псевдоголосування.

У травні 2014 року знайомі запропонували маріупольцю підзаробити, взявши участь в організації фейкового волевиявлення. Під час псевдореферендуму чоловік був задіяний в охороні виборчої дільниці та спостерігав за “правильністю” голосування.

Нет описания фото.

З плином війни на Донбасі він усвідомив хибність свого вибору, розкаявся і добровільно повідомив співробітникам Служби безпеки України про вчинення правопорушення проти територіальної цілісності та конституційного ладу України. Співпрацюючи зі слідством, він надав інформацію щодо суміжних злочинів.

Проведена СБУ перевірка підтвердила, що він не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняв інших тяжких і особливо тяжких злочинів.

Рішенням суду чоловіка звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation

You may also like...