Устолиці затримали «мінялу», який шахрайським шляхом заволодів 120 тисячами доларів США

Зловмисник оформив орендований офіс як відділення банку для VIP клієнтів, найняв робітницю і розмістив оголошення про обмін валюти за вигідним курсом. При обслуговуванні першого клієнта чоловік зник із грошима потерпілого. Правоохоронці відшукали афериста, вилучили долари і повернули власнику.

Працівники столичної поліції отримали оперативну інформацію про фіктивний пункт обміну валют.

Начальник відділу боротьби зі злочинними проявами, пов’язаними з діяльністю радикальних молодіжних угрупувань розкриття злочинів, учинених іноземцями та відносно них, управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у м. Києві Сергій Преутеса розповів:

«Під час перевірки ми встановили, що орендований у власника перший поверх одного із будинків на вулиці Жилянській вже переобладнали під фінансову установу. Це був нібито банк, а згідно із документами – закрите акціонерне товариство, яке має назву, що складається із найменування двох ліквідованих банків. Зловмисник кілька разів розміщував оголошення на сайті про те, що банк надає послуги VIP-клієнтам і за вигідним курсом обміняє від 120 до 180 тисяч доларів США. Звичайно, про оборудку мали заздалегідь домовитися у розмові телефоном».

Відділення відкрилося, як і годиться, о дев’ятій ранку. У офісі знаходилася одна наймана працівниця – 59-річна киянка, яка була і касиром і менеджером, а також 40-річний уродженець Київщини. Саме йому жінка передала 120000 доларів США, які клієнт мав намір обміняти. Чоловік пішов за гривнями і зник.

«Ми відшукали зловмисника, який поїхав із місця події на автомобілі, за кілька кварталів. У салоні машини вилучили долари потерпілого. Тепер встановлюємо всі обставини, а також, чи мав чоловік помічників, причетних до оборудки», – роз’яснив Сергій Преутеса.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Уродженця Київщини затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За шахрайство, вчинене у особливо великих розмірах, зловмиснику загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...