В Одесі екс-начальницю слідчого відділу Приморського ВП судитимуть за отримання хабара у 3000 доларів

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, завершили розслідування кримінального провадження щодо колишньої заступниці начальника відділу поліції – начальниці слідчого відділу Приморського відділу поліції ГУ Нацполіції в Одеській області.

Поліцейську обвинувачують у прийнятті пропозиції та одержанні неправомірної вигоди, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що перебуваючи на посаді начальника слідчого відділу Приморського відділу поліції ГУ Нацполіції в Одеській області, працівниця поліції обіцяла за 3000 доларів США впливати на хід досудового розслідування в інтересах потерпілого.

Отримавши ці кошти, начальниця слідчого відділу мала забезпечити ефективне досудове розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства. Вказане кримінальне провадження слідчі поліції розслідували з 2017 року, однак потерпілий вважав, що розслідування проводиться неефективно. За винагороду, отриману від потерпілого, начальник слідства мала надавати слідчому потрібні вказівки, контролювати його роботу, а у випадку подальших скарг, передати це провадження іншому слідчому.

Кошти працівниця поліції отримала через посередницю.

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Державне бюро розслідувань

You may also like...