В Одесі поліція попередила розбійний напад на підприємця

Працівники внутрішньої безпеки НПУ встановили інформацію про те, що місцевий мешканець Одеси з метою наживи планує організувати напад на свого роботодавця. Задля реалізації задуму зловмисник почав пошуки виконавців злочину. Правоохоронці провели оперативну комбінацію і спрацювали на упередження: потерпілого врятовано, замовник нападу затриманий.

До Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла оперативна інформація про планування вчинення злочину на території Одеси. Зокрема було встановлено, що 36-річний чоловік підшуковує осіб з кримінального кола для здійснення розбійного нападу на свого роботодавця – місцевого підприємця у сфері торгівлі.

При перевірці інформація знайшла своє підтвердження. За зібраними внутрішньою безпекою НПУ матеріалами слідчим відділом Приморського ВП в місті Одеса, під процесуальним керівництвом Одеської місцевої прокуратури №3, було розпочато кримінальне провадження.

Будучи добре обізнаним про наміри свого шефа провести оптову закупівлю товару, наявність у нього коштів для цього, час і маршрут його пересування зловмисник склав відповідний план нападу і почав пошуки виконавця замислу. Оперативники ДВБ НПУ вирішили діяти на упередження, таким чином врятувати жертву запланованого нападу та затримати організатора.

Правоохоронці провели імітацію злочину, з використанням вогнепальної зброї та заволодінням сумки з грошима підприємця. Як було домовлено заздалегідь, «виконавець» зустрівся із організатором нападу та отримав половину від «здобичі».

Відразу після передачі частини коштів, замовника злочину затримали працівники внутіршньої безпеки НПУ спільно зі слідчими Приморського ВП одеської поліції, під процесуальним керівництвом Одеської місцевої прокуратури №3. Під час обшуку у організатора було вилучено щойно отримані ним гроші та пакетик з порошкоподібною речовиною.

На теперішній час чоловікові оголошено про підозру за ст.27, ч.2 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисникові, у разі доведення його вини в суді, загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

(фото, відео, коментар речника ДВБ НП України Олесі Бойко)

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...