В Умані взяли під варту юних американців, які напідпитку відламали ноги Ісусу Христу на розп’ятті

21 січня за клопотанням Уманської місцевої прокуратури Уманський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для двох громадян США, які 19 січня частково зруйнували гіпсову скульптуру Ісуса Христа на березі ставка біля заводу «Мегометр».

Досудове розслідування встановило, що 19-річний та 20-річний громадяни США зруйнували скульптуру, встановлену на дерев’яному хресті на скелі поруч із ставком по вулиці Визволителів. Зловмисники відламали елемент у вигляді ніг, кинули його на землю та втекли.

Як повідомили в Уманській місцевій прокуратурі, на момент вчинення правопорушення зловмисники були напідпитку. Проте вони діяли цілеспрямовано, умисно, з хуліганських мотивів та з особливою зухвалістю.

Нещодавно у мережу Інтернет потрапило відео з камери спостереження, на якому зафіксовано акт вандалізму:

Нагадаємо, що 20 січня Уманська місцева прокуратура повідомила зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб).

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва Уманської місцевої прокуратури.

Довідково. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. // 04744.info

You may also like...