Ви питали, хто кришує тисячі «лотерей»? Поліцейського начальника викрито в організації поборів з гральних закладів

У вівторок, 23 липня 2019 року, у ході спільної спецоперації ГПУ, прокуратури міста Києва, територіального управління ДБР за оперативного супроводу ГВ БКОЗ СБУ в м. Києві та Київській області та КМУ ДВБ Нацполіції України затримано начальника відділення слідчого відділу Деснянського управління поліції ГУ НП в м. Києві та посередника, які організували схему вимагання грошових коштів від представників грального бізнесу.

Як установлено у ході слідства, у квітні поточного року начальник відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Деснянського УП висунув адміністратору одного з гральних закладів, що внесено до Єдиного реєстру державних лотерей, вимогу щодо передачі йому щомісячної плати у сумі 5 тис гривень за безперешкодне функціонування ігрового залу. При цьому зауваживши, що 5 тисяч гривень адміністратор має сплачувати йому особисто, а ще 15 тисяч гривень – посереднику, який у свою чергу начебто передаватиме їх керівництву райуправління поліції. В іншому випадку ігровий зал буде закрито.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит

В межах провадження, розпочатого за вказаним фактом, органами прокуратури спільно з ДБР затримано начальника відділення Деснянського управління поліції під час одержання 5 тис гривень неправомірної вигоди, а посередника при отриманні 15 тис гривень.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

Раніше правоохоронцями задокументовано ще 2 епізоди одержання вказаними особами фінансових траншів по 5 та 15 тис. гривень відповідно.

Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 189 КК України.

Слідчі дії тривають.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...